sunnuntai 6. helmikuuta 2011

ht.net: Muita turhautuneita? (jaosten alaiset kisat..)

ht.nettiin postaamaani avautumista, pakko tännekin postata ettei sitten vuosien päästä vain vahingossakaan tule muisteltua tätä aikaa kategoriassa "kultaisia menneitä aikoja jolloin kaikki oli hyvin". Tai no, huonolla tuurilla voi tämä tästä kai pahemmaksikin muuttua, ehkä..

Veikkaan että toivottomuus on tuttu fiilis muillekin kuin minulle kun suunnittelee että ilmoittelisi hevosia vähän kisoihin - ja viimeistään toissapäivänä kalenteriin lisätyt kisat ovat jo jokaista luokkaa myöten täynnä kun niitä sopivia kisoja etsii. Näin siis ainakin ERJ:n ja KRJ:n, tietyissä luokissa myös ainakin VVJ:n osalta.

Eivätkö armaat kisajärjestäjät voisi tehdä asialle jotain ihan omasta aloitteestaan ennen kuin joku jaoksen ylläpitäjä, joka mielestäni viimeistään sitten olisi hatunnoston arvoinen, joutuu taas keksimään uusia sääntöjä tätä meininkiä rajoittamaan? Toki fiksujakin kisajärjestäjiä löytyy, mutta valitettavan vähän hirmuisen omaa napaa tuijottavien tai muuten vaan ihmeellisen typerillä rajoituksilla varustettujen kisojen järjestäjien massasta.

Valitettavasti en edes yleistä rajusti väittäessäni että suurimmassa osassa kilpailuja osallistujamääräksi on määritetty 30-50 os. / luokka, ja lähes poikkeuksetta käytetään sitä sääntöä että yksi ratsastaja saa täyttää 10% luokasta (olen muistaakseni lukenut että se on maksimi mitä yksi osallistuja saa täyttää, ei ainut ja ehdoton määrä. Ihan vinkkinä.). Sitten kun vielä useimmat järjestävät ainakin neljä kilpailua kerralla niin että jokaiseen niistä saa osallistua yhdellä viestillä (tai siis on selvästi jopa suositeltavaa tehdä niin eikä vaivata kisajärjestäjää sillä että osallistuu esimerkiksi eri hevosilla eri kisoihin jolloin järjestäjän työ hirmuisesti vaikeutuu kun ei voikaan vain copypastettaa jokaisen luokan osallistujia suoraan kaikkiin neljiin kisoihin), pääsee kisoihin osallistumaan varsin rajattu määrä henkilöitä (joku matikkapäätä ja viitsimystä omaava saa laskea montako ihmistä mahtuu kisoihin joissa on kuusi luokkaa, jokaisessa 30 ratsukon luokassa 10 eri ratsastajaa ja sama ratsastaja kolmella hevosella jokaisessa luokassa). Seuraus: luultavasti melkoinen kasa ärsyyntyneitä virtuaaliheppailijoita joita myös huvittaisi kisailla omilla hevosilla / saada kisauspalkkoja joskus maksetuksi mutta ei pysty kun ei satu kyttäämään jaosten kalentereja koko aikaa.

Kysymykset kuuluvat:
a) miksi jaksetaan järjestää neljät kisat minimaalisilla osallistujamäärillä ennemmin kuin vaikka edes kahdet kisat luokilla joihin oikeasti mahtuu porukkaa mukaan? Esim. 100 osallistujan luokat joihin yksi ratsastaja voisi tuoda maks. 5 hevosta parantaisi jo kummasti itse kunkin mahdollisuuksia mahtua mukaan.
b) miksi luokkia ei järjestetä helpoista tasoilta vaikeisiin kuten "vanhoina hyvinä aikoina" (se nyt ainakin oli silloin hyvä juttu!)? Aijuu, kun tallin omistajalla ei ole hevosia helppoihin luokkiin niin turhahan niitä sitten on järjestää.
c) joka on seurausta b):n "vastauksesta": miksi nykyään on niin kivaa järjestää kisoja ja luokkia ihan vaan että kisajärjestäjä itse saa kisoja ja sijoituksia omille hevosilleen - missä menee itsekkyyden / menestyksenhalun / jonkun-mitä-en-edes-tajua raja?

Myös kisakalenterien päivittäjät voisivat vaikka lisätä niitä kutsuja kalentereihin parit kerrallaan, jolloin yhdet ja samat henkilöt jotka sattuvat olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan, eivät valtaisi ja täyttäisi heti kaikkia kisoja. Tiedän, sitten syntyisi jonoja ja se olisi rasittavaa ja plamplam, mutta jos on päivittelijäksi lupautunut niin eikö silloin löytyisi halua myös tehdä jotain muutakin hyvää virtuaalikansan eteen kuin vain sen että lisää niitä kisoja kalenteriin (kun se varsinkaan tällä hetkellä ei edes hyödytä kuin hyväonnisia).

Joo, villit on olemassa, mutta niiden avulla ei saavuteta hevosille KRJ- ja VVJ-laatisten hienoja palkintoja joita uomiini urautuneena harrastajana haluan hepoilleni yhä edelleen kahmia hermojen riekaloitumisenkin uhalla ;) Samasta syystä ei myöskään voi jättää kilpailemista kokonaan pois - sitä paitsi joskus se oli jopa hauskaa enkä niinä aikoina kisailuun tottuneena osaa olla kisaamatta!

Ja kyllä: järjestäisin niitä kisoja ihan itse vaikka kymmenet päivässä jos olisi aikaa (ja jos se olisi sallittua sääntöjen puitteissa) ja jos nyt ylipäätään tietäisin että olisin nettiyhteyden ulottuvilla viikon päästä ja siitä eteenpäin. Ja niissä kisoissa olisi muuten luokkia helpoimmalta tasolta vaikeimpaan, osallistujamäärät maks. 100 / luokka ja yksi ratsastaja saisi osallistua korkeintaan 3-4 ratsulla yhteen luokkaan, ja tietysti yksi hevonen saisi mennä vain kaksi luokkaa per kisa (se tosin taitaa ainakin jollain jaoksella olla jo sääntökin nykyään? nimim. olen vuodesta 2004 asti luullut että se on ollut pakollinen sääntö ja niin osallistunut muiden kisoihin kuin järjestänyt omiakin sen mukaan).

Asiallisia vastauksia ja asiallista keskustelua, kiitos! Niin että tällainen hömelökin ehkä sitten tajuaisi kenties vähän paremmin tätä nykyajan kisa(järjestys)kulttuuria :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti