perjantai 2. syyskuuta 2011

Perla-neidon kesäloma

Oman kasvattini Perlan kesä sujui oikein mukavasti. Toki kärpäset ja paarmat saivat tamman ajoittain kiukuttelemaan, mutta muuten se näytti nauttivan rennosta elostaan laitumella yhdessä Salmenkylän Ainottaren ja Cornflower's Smigrenden kanssa täysin siemauksin.

Mutta ei nuorta tammaa tietenkään koko kesäksi raaskinut laitumelle jättää, vaan välillä piti vähän opetellakin jotain. Iltaisin rapsuteltiin, tamman suureksi iloksi, pahimmat kurat irti niin karvoista kuin kavioistakin, ja joskus Perla ei olisi millään halunnut hoivaajan lähteä luotaan pois, vaan koko yöksi olisi pitänyt jäädä rapsuttelemaan. Onneksi pieni vihaisella äänensävyllä sävytetty uhkaus sai nuoren neidon painelemaan toisten tammojen seuraan.

Viikottain Perla pääsi myös kävelylle, joko ihan vain riimun tai jopa suitsien kanssa. Ensialkuun suitsissa ei pidetty kuolaimia ollenkaan, mutta kun tammaa ei tuntunut remmien lisääntynyt määrä päässä haittaavan niin suuhun lykättiin paksut nivelkuolaimet, jotka hetken tuumailun jälkeen eivät tuntuneet lainkaan pahalta. Kävelylenkkejä suoritettiin niin kentällä, maneesissa kuin maastossakin, ja tammasta huomasi että kehän kiertäminen oli varsin kyllästyttävää puuhaa, kun taas maastossa ei tarvinnut yrittää keksiä mitään metkuja ja ylimääräistä tekemistä kun ympäristön tarkkailu oli jo tarpeeksi jännää.

Myös irtohypytystä tamman kanssa kokeiltiin aina silloin tällöin, eikä sille menolle voinut olla hymyilemättä oikein leveästi. Hypyt lähtivät vähän mistä sattui ja aina eivät jalat ihan pysyneet kropan alla vaan vinksottivat sinne tänne, laskeutumiset olivat useimmiten ikävännäköisiä tömähdyksiä ja puomit sinkoilivat säännöllisin väliajoin, mutta ainakin tammalla oli hauskaa ja vauhtia riitti!

Kesän aikana Perla oppi siis jotain uutta ja alkoi tuoda luonnettaan entistäkin paremmin esille, nyt syksyllä olisi tarkoitus jatkaa kengityksen ja ohjasajo-opettelun merkeissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti